Over Kareltje

Kareltje. Wie, wer, was, wat?!
In 1987 werd in Borne een archeologische vondst gedaan van het graf uit de tijd van Karel de Grote (747-814). Het graf bleek van een Karolingische Ruiter. Deze vondst was de inspiratiebron voor de Slag om Borne en werd aanleiding voor het dorpsfeest wat het nu is. Wat tante Rikie voor de Zwarte Cross is, is Kareltje voor de Slag om Borne.

De Slag om Borne is een knotsgekke en chaotische strijd die niet in een hokje te plaatsen is. Het is een combinatie van een pubquiz, escaperoom, vossenjacht, Expeditie Robinson, Wie is de Mol en nog veel meer. Een dorpsquiz is niet uniek, maar dit historisch onderbouwde dorpsfeest van ongekende omvang is dat absoluut.

Check deze video’s over het bestaansrecht en het concept van 2023:

De organisatie van de Slag om Borne bestaat uit 5 personen: Jurre Nijhuis, Corine Hofstra, Frank Vennegoor, Ruben Baartman en Maroesja Swart. Praten door de mond van persona Kareltje is praktisch en doeltreffend. De en profiel gelijkenis met dorpsmanager Ruben Baartman bleek treffend op het moment dat er een acteur nodig was voor het filmen van de trailer.

De organisatie van de Slag om Borne wordt mogelijk gemaakt door: