Scouting Twickel Borne

Waar strijd je voor?
Scouting Twickel Borne is een vereniging voor en door jongeren. Bij ons is iedereen welkom om samen te spelen en activiteiten te ondernemen bij onze blokhut, de natuur en de wereld om ons heen. Voor de jongste leden hebben we iedere week een aantrekkelijk spel aan bod en hoe ouder je wordt hoe meer je leert om zelf activiteiten te organiseren. Door deze doorlopende leerlijn krijgt iedereen bij ons de kans zich op zijn eigen manier te ontwikkelen.

Wat of wie komt het geld ten goede?
Door alle beperkingen rondom Corona liggen een groot deel van onze activiteiten al een tijd lang stil. Vooral de oudere jongeren hebben heel lang hun normale Scouting opkomsten niet mogen organiseren omdat zij niet onder dezelfde uitzondering vielen als bij voorbeeld sporten voor de jeugd. Omdat deze oudere jongeren de basis vormen voor de toekomst van onze groep willen we er graag voor zorgen dat hun activiteiten niet stilletjes weer opstarten, maar dat dit met een “big bang” gebeurd.

Hoe willen we dit doen? In normale tijden heeft Scouting Twickel eenmaal per jaar een groepskamp waarbij alle leden en ouders mee mogen doen. Het ziet er naar uit dat we dit najaar na 2 afgelaste edities eindelijk weer grotere activiteiten mogen organiseren. Door dit kamp deze keer net iets uitbundiger met meer gave en grote activiteiten aan te bieden willen we graag iedereen weer met hetzelfde enthousiasme (of meer) als voor de Corona periode actief krijgen binnen onze Scouting groep. De inbreng van de nieuwe generatie jong volwassen is essentieel voor de toekomst van het vrijwilligerswerk binnen jeugdorganisaties zoals Scouting. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging!

Door een financiële ondersteuning vanuit de prijzenpot van de “Slag om Borne” zijn wij in staat onze nieuwe generatie vrijwilligers en onze bestaande leden net iets meer te bieden op ons eerste groepskamp na de Corona periode. Zo kunnen we als vereniging met 200% nieuwe energie samen uit de startblokken wegschieten om zo het Scouting spel voor de toekomstige jeugd van Borne te blijven organiseren.

Martin Cohn
Scouting Twickel Borne
www.scoutingtwickel.nl
martin@familiecohn.nl
+31 6 218 687 85