Stichting 3Kearls

Waar strijd je voor?
Stichting De 3 Kearls uit Borne heeft als hoofddoel zelf organiseren van of andere adviseren in het opzetten van evenementen op het gebied van muziek, kunst, cultuur, sport, religie, wetenschap of een combinatie van deze. Het evenement moet van maatschappelijk toegevoegde waarde zijn voor (een groep van) inwoners van Borne.

In het kader van 75 jaar vrijheid in Borne hebben zich vorig jaar ruim 135 jongeren uit Borne en 45 jongeren uit Rheine tussen de 14 en 19 jaar opgegeven om mee te gaan naar de herdenkings- en bezinningsreis naar het voormalige concentratiekamp van Bergen Belsen, waar ook het monument van Anne Frank staat.

Met deze herdenkings- en bezinningsreis wordt de jongeren een platform geboden, waarbij zij zich bewust worden van de vrijheid die zij (ondanks alle hedendaagse beperkingen) hebben.

Jongeren worden meegenomen naar één van de plekken waar de ruim 100.000 Joden, Roma en Sinti, waaronder de 74 mensen die uit Borne, werden afgevoerd in afwachting van deportatie naar de vernietigingskampen.

Wat of wie komt het geld ten goede?
Wij willen dit goede doel graag aandragen voor de Slag om Borne. Jongeren tussen 14-19 jaar krijgen een gratis busreis naar het voormalige concentratiekamp Bergen Belsen, ter herdenking en bezinning en om zich bewust te worden van het hebben van vrijheid nu eigenlijk inhoud.

Richard IJzereef
Stichting De 3 Kearls
www.3kearls.nl
richard@3kearls.nl
+31 6 250 074 25