Stichting Fietswens

Waar strijd je voor?
Wij hebben Stichting Fietswens opgezet, omdat 1 van mijn zoons een ernstige groeibeperking heeft en toen hij 2,5 jaar was konden wij geen geschikte fiets vinden voor hem. Hij stond altijd aan de zijlijn te kijken naar leeftijdsgenoten die wél bezig waren met fietsen.

Dit moest anders, en daarom heeft mijn man de Threely Bike ontwikkeld zodat onze zoon toch kon leren fietsen. Hij heeft er destijds 2 extra gemaakt en deze wilde hij graag schenken aan gezinnen die ook geen geschikte fiets konden vinden. Echter bleek dat er veel meer gezinnen waren die tegen hetzelfde probleem aanliepen. Omdat wij weten hoe het is als je je kind wat wilt geven en dat niet kan, heeft hij besloten om een serie Threely Bikes te gaan maken.  Helaas worden deze fietsen niet door iedere gemeente vergoed en kan ook lang niet ieder gezin zelf een fiets aanschaffen. 

Daarom is Stichting Fietswens opgericht om deze gezinnen te helpen! Het gaat dus om kinderen die een groeibeperking en of een krachtbeperking hebben en daardoor niet op een reguliere fiets kunnen leren fietsen. Wij maken gebruik van een leensysteem. Gezinnen krijgen een fiets te leen zolang als nodig is totdat ze wel op de reguliere fietsen kunnen. Sommigen maken wel 4-5 jaar gebruik van de Threely Bike! 
De fietsen die terug komen worden opgeknapt zodat ze weer naar het volgende gezin gaan.  Momenteel hebben wij zo’n 25-30 fietsen die in bruikleen zijn

Wat of wie komt het geld ten goede?
Het eventueel te winnen geldbedrag gaat naar het inkopen van nieuwe fietsen om weer meer kinderen blij te maken!

Maike Beld
Stichting Fietswens
www.fietswens.nl
info@fietswens.nl
+31 6 152 204 61