Twente tegen Kanker

Waar strijd je voor?
Kanker zet het leven op zijn kop voor zowel patiënt, gezin of iemand waar je om geeft. Welke kankersoort het ook is en welke behandeling je ook krijgt, de gevolgen zijn op voorhand niet te overzien. De diagnose en behandeling van kanker vragen lichamelijk, emotioneel en geestelijk “omeunig vôl” van patiënt en gezin.

Wie tegen kanker vecht (of heeft gevochten), heeft meer nodig dan medische hulp. Vanzelfsprekend zijn specialisten en ziekenhuizen een wezenlijk onderdeel in het bestrijden van kanker en/of het verlichten van pijn maar hulp bij praktische zaken en antwoorden op de vele vragen zijn ook zeer welkom.

Wat of wie komt het geld ten goede?
Kankerpatiënten die bijvoorbeeld door de ziekte in financiële problemen zijn gekomen, ondersteunen met bijvoorbeeld praktische zaken zoals een haarwerk, vervoer, (oncologie)fysiotherapie welke niet of niet volledig door zorgverzekeraars worden vergoed. Maar denk ook aan een dagje uit met het hele gezin om de gedachten toch te kunnen verzetten, want dat is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid en natuurlijk ook het ondersteunen bij het zoeken naar de juiste informatie en zorg- en welzijn aanbieders anders dan de specialisten in de eerste lijn.

Petra Goddijn
Stichting Twente Tegen Kanker
www.twentetegenkanker.nl
info@twentetegenkanker.nl